Grondslagen van de praktijk

De grondslagen van de Praktijk zijn de belangrijke woorden: aandachtig, waardig, spreken, vragen, onderzoeken, verkennen en handelen. Deze woorden vormen de houding en vaardigheden die leiden naar een liefde voor wijsheid.

Het woord denken en gedrag staam er niet bij, klopt dat?

Ja, methodisch klopt dat. Denken en gedrag zijn het materiaal waar je als bezoeker meer oefent en werkt. Zeg maar het hout, goud of klei van de ambachtsman/vrouw"

Is het een soort therapie?

"Nee, het is zeker geen therapie. Ik werk niet met een medisch model van sympthomen, diagnose en behandeling. Wij werken rustig en stapsgewijs van vraag naar vraag rondom de onderwerpen die voor jou van betekenis zijn. Methodisch en met liefde voor wijzer worden."


Ken je Henk van Os?

"Ik ben graag samen met mijn gezin, familie, vrienden en collega's. Mensen die mij kennen. Maar soms, zoals laatst in de trein, toen ik in gesprek raakte met iemand die ik nog nooit eerder had ontmoet, realiseerde ik mij dat die ontmoeting heel betekenisvol was geweest. Nog voordat ik de huisdeur opende was bij mij de vraag geboren 'Wat betekent elkaar leren kennen?' Die vraag is voor mij nog steeds actueel."

"Na de HRM beroepsopleiding ben ik als adviseur en docent werkzaam geweest in grote en kleine organisaties.

In de tussentijd gestudeerd ik aan de Interacademiale Opleiding Organisatiekunde (SIOO) en het Instituut voor Groeps- en Organisatiepsychologie (IGOP) waar ik een Master Advanced Change Methodologies heb behaald en mij bekwaamd heb in denkadviseren.

In 2016 heb ik de opleiding filosofisch practicus aan het ISVW voltooid (Internationale School Voor Wijsbegeerte)" en ben lid van het Gilde van Filosofisch Practici."


Artikelen over en van.....

'Zorvuldige aansluiting en relationele ethiek' (Brief aan Joep Dohmen, mei 2011)

'De Belofte van verandering' (Onderzoek naar de sociale coordinatie van beloven in een praktijk van veranderen, mei 2012)

'Handelen, voorbij de belofte' (Een methodolgiestudie tbv SIOO ACM, juni 2012)